Region

Zamena azbestnih cevi u Sjenici

AUTOR | europa.rs

Sjenica-2
29.04.2017.

U Sjenici su u toku radovi na zameni azbestno-cementnih  cevi i izmeštanja vodovoda u ulici Kralja Petra I u dužini od 2,4 kilometra.

Rekonstrukcijom ovog dela vodovoda u Sjenici, za koju su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile skoro 100.000 evra, praktično se završavaju radovi na modernizaciji sistema vodosnabdevanja, dok će se još 620 domaćinstava, 40 privatnih preduzeća i 30 poljoprivrednih gazdinstava priključiti na novi vodovodni sistem.

„Zamenom trošnih azbestno-cementnih cevi koje su postavljene početkom šezdesetih godina prošlog veka, snabdevanje vodom će biti stabilnije, a očekujemo da se značajni gubici vode, koje sada imamo, smanje i za 30 posto“, rekao je Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica, koja je za projekat izdvojila 21.000 evra. On je istakao da je uz podršku EU i Vlade Švajcarske već izgrađeno 1.280 metara novog cevovoda, a zamenjene su i pumpe na crpnoj stanici „Suho polje“.

Nakon završetka radova stanovništvo u Sjenici će dobiti stabilno snabdevanje značajno kvalitetnijom vodom.

Kako je predviđeno, radovi bi trebalo da budu završeni do 1. avgusta a izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vrela” iz Sjenice.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Aktuelno

VIDEOPARK-PLAKAT-A3

“Videopark” u parku kasarne u Krčagovu

Festival savremene umetnosti pod nazivom “Videopark” po prvi put se održava u Užicu od…
Cela vest
licidersko

“Licidersko srce” za svet u Užicu

Jubilarni, 10. Međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce”, počinje 15. i traje do…
Cela vest
37488024_2120189861580560_8337048558289027072_n

„Boginja“ u kružnom toku

Kružni tok ne prestaje da bude jedna od najatraktivnijih tema u Užicu. Započela…
Cela vest
Rade i Miroslav 17avgust

Šerbedžija i Tadić u petak u GKC-u

Legendarni glumac Rada Šerbedžije pred užičkom publikom nastupiće zajedno sa gitarskim virtuozom Miroslavom…
Cela vest