Region

Kupanje na plaži tek od 5. jula

AUTOR | Uzička Republika Press

Foto--URP
14.06.2018.

Kupališna sezona koja na užičkoj plaži tradicionalno počinje polovinom juna ove godine će biti pomerene do 5. jula zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji još jednog agregata na mini hidroelektrani „Pod gradom“.

hidro

Od 19. juna do 4.jula biće ispuštena voda na gradskoj plaži, a nakon završetka radova elektrana će biti stalno biti uključena u sistem i proizvodiće električnu energiju, rekao je Dragoljub Kostić, član Gradskog veća za javna preduzeća.

ustava

On je istakao da će Užice zahvaljujući realizaciji projekta revitalizacije i modernizacije mini hidroelektrane u vlasništvu EPS-a time poboljšati turističku ponudu, podsećajući da je Hidroelektrana “Pod gradom” od posebnog značaja za Srbiju, a naročito za Užice, tako da će planirani radovi biće u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ova mini hidroelektrana je izuzetno atraktivna za turiste kao najstarija elektrana u Srbiji koja je izgrađena prema Teslinom projektu hidroelektrane na Nijagari. Inače, u vlasništvu EPS-a u Užicu su dve mini hidroelektane od kojih je na elektrani u Turici već urađena revitalizacija.