Region

Podsticaj za razvoj ovčarstva

AUTOR | Uzička Republika Press

ovce
13.07.2018.

Najmanje 20 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji imaju mesto prebivališta na teritoriji grada Užice, dobiće bespovratna sredstva za razvoj ovčarstva, zahvaljujući saradnji Fondacije “Ana i Vlade Divac” i  grada Užica. Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona dinara.

Sanjica

Pomoć nije u novcu već podrazumeva nabavku 7 umatičenih ženskih jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje 3 meseca i minimalne težine 30kg, istakla je  Sanja Janković članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu.  Dobitnici donacije u obavezi su da iz pre subvencije iz sopstvenih sredstava nabave još tri jagnjeta. Do druge polovine 2021. godine broj ženskih umatičenih grla ovaca u njihovom stadu treba da bude najmanje  dvadeset, naglasila je Jankovićeva.

Inače, saradnja grada Užica sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” traje od 2016. godine i do sada je 46 domaćinstva dobilo subvenciju kao rezultat ove saradnje
Podsećamo, osnovni kriterijumi za dobijanje subvencije su prebivalište na teritoriji grada Užica, registrovano poljoprivredno gazdinstvo a prednost imaju mladi poljoprivredni proizvođači.

Konkurs će biti otvoren od 16. jula  do 6. avgusta 2018.godine.