Region

Užičanin najbolji skakač

AUTOR | Uzička Republika Press

Skokovi 2016 1
16.07.2016.

Aleksandar Aleksić iz Užica pobednik je 25. skokova sa Starog železničkog mosta u Đetinju. Drugo mesto pripalo je Danku Dangubiću iz Konjica, dok je trećeplasirani Dino Bajrić iz Sarajeva.

 

Aleksandar Aleksić, pobednik 25. skokova u Užicu Foto--URP
Aleksandar Aleksić, pobednik 25. skokova u Užicu                                            Foto–URP

Na takmičenju su učestvovala 23 skakača iz Užica, Sombora, Kragujevca, Banja Luke, , Mostara, Sarajeva, Konjica, Zenice, kao i takmičari koji su stigli iz Slovenije.

Po prvi put u okviru tradicionalnih skokova u Užicu je organizovno i haj dajving takmičenje, a u konkurenciji 13 skakača, pobedio Kristijan Vurst iz Nemačke. Drugo mesto je pripalo Džimiju Andersenu iz Danske, tok je treći bio Borko MIladinović iz Užica.

24- godišnji Aleksandar Aleksić, prvi put sa ovog mosta je skočio sa nepunih 13 godina, a takmiči se od punoletstva. Peto učešće dovelo ga je na pobedničku poziciju, zbog čega je presrećan.

Verna užička publika Foto--URP
Verna užička publika                                                                                             Foto–URP

Skokovi sa starog železničkog mosta na Đetinji održavaju se od 1993. godin pod pokroviteljstvom grada Užica i u organizaciji JP Veliki park.