Region

Vanredno u Priboju, Požegi i Arilju, voda nije za piće u Prijepolju

AUTOR | agencije

Lunovo selo nevreme
04.06.2017.

Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak uveče zahvatilo veći deo Zlatiborskog okruga u Priboju je pričinilo ogromne štete na putnoj infrastrukturi u ruralnom delu opštine, zbog čega je u petak ujutru proglašena vanredna sutucija.

priboj_iz_vazduha_2

 

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dve trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gde su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok, odneli dva mosta.  Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj – Pljevlja, u mestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću “Putevi Užice”, privremeno osposobljen, kao i put Priboj – Kasidol.

Štab za vanredne situacije opštine Požega proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine, a vanredna situacija je i u devet mesnih zajednica opštine Arilje.

Vanredna situacija do daljnjeg je i na teritoriji cele opštine Požega Foto--www.serbia.com
Vanredna situacija do daljnjeg je i na teritoriji cele opštine Požega Foto–www.serbia.com

Zamenik predsednika opštine Požega Vladan Kovačević izjavio je da su u nevremenu koje je u četvrtak kasno popodne počelo, najviše bili zahvaćeni istočni i zapadni delovi opštine, konkretno sela Zdravčići, Vranjani, Godovik, Rečice i Rasna, gde su bujični potoci naneli veliku štetu na infrastrukturi.

Vanredna situacija proglašena je i u devet mesnih zajednica opštine Arilje, a najteže je u mesnoj zajednici Kruščica, Grivska, Severovo, Radobuđa, Vigošte, Bogojevići, Latvica, Dobrače i Trešnjevica.

U selu Kruščica u opštini Arilje koje je zahvatilo snažno nevreme proglašena je vanredna situacija
U selu Kruščica u opštini Arilje koje je zahvatilo snažno nevreme proglašena je vanredna situacija

Vanredna situacija se proglašava zbog uništavanja vodovodne mreže i rezervoara za pijaću vodu u pojedinim zaseocima, pojave klizišta, neprohodnosti opštinskih i zaseočkih puteva što je uzrokovalo odsečenost od ostalih delova opštine – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Posledice nevremena evidentne su i u Prijepolju gde je u pojedinim delovima opštine naneta velika šteta na povrtarskim i zasadima malina.

U Prijepolju voda samo za tehničku upotrebu
U Prijepolju voda samo za tehničku upotrebu

Od jutros, 4. juna meštani Prijepolja koji koriste vodu iz gradskog vodovoda upozoreni su da voda nije za piće, zbog velike zamućenosti na izvoru. Iz javnog komunalnog preduzeća “Lim” obaveštavaju građane da se voda može koristiti samo za tehničke svrhe.