Restrikcije vode i u Bajinoj Bašti

Autor: Slavica Panić
23. Avgust 2021
Restrikcije vode i u Bajinoj Bašti

Zbog smanjenog priliva vode u podzemni rezervoar sa reke Pilice, odakle se Bajnobaštani snabdevaju vodom, posle noćnih uvedene su i dnevne dvočasovne restrikcije. Ukoliko se pad protoka nastavi, očekuju se i nova isključenja.

“Nivo vode na vodozahvatu je sa 86 l/s pao na 66 l/s pa smo bili prinuđeni da isporuku obustavimo od 16 do 18 h. Manji je priliv vode a nastavlja se sa neracionalnom potrošnjom  naših građana, uprkos brojnim apelima da se voda ne koristi za zalivanje i punjenje bazena. Ljudi nastavljaju da zalivaju, vodu koriste i za malinjake kako bi sačuvali zasad za iduću godinu, takve prijave imamo svakodnevno. Ukoliko ne padne ovih dana neka obilnija kiša, bićemo prinuđeni da u restrikcije uvedemo još jedan, najverovatnije, dvočasovni termin”, rekao je za našportal iz bajnobaštanskog vodovoda “12.septembar” Darko Milosavljević.

Zbog nenamenskog korišćenja vode, pre svega noćnog zalivanja,  JKP “12.septembar” Bajina Bašta, još krajem jula uvla je restrikcije noću, i to od 23:30 do 05:30, ali to nije dalo očekivane rezultate. Ovaj termin restrikcije i dalje je na snazi.