Ritam nereda i BRAT u subotu u GKC-u

01. Maj 2019
Ritam nereda i BRAT u subotu u GKC-u

Ritam nereda, novosadski hard core bend, nakon duže pauze ponovo će nastupati u Užicu. U klubu Gradskog kulturnog centra nastupaju u subotu 4.maja, a na ovom koncertu sviraće zajedno sa užičkim bendom BRAT. Karte za koncert mogu se naći u pretprodaji u klubu GKC-a po ceni od 600 dinara. Početak koncerta je u 21 sat.

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Kolekciju legendarnih pesama čine stvari kao sto su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sećanja”, “Heroj” i mnoge druge .

Svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek su imali veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.
Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.
Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja, a poslednje studijsko ostvarenje “30 godina” bend je objavio početkom aprila 2017. godine nakon čega je usledila turneja na kojoj su slavili 30 godina postojanja.