Rođendanski poklon sugrađanima

05. Oktobar 2018
Rođendanski poklon sugrađanima

Ove godine obeležavanje Dana grada Užica počelo je 29. septembra i nizom edukativnih, kulturnih i sportskih događaja  traje do 12. oktobra.

www.abrasmedia.info

Instrumentalni space rock trio MOON iz Šapca nastupiće u Gradskom kulturnom centru u petak, 5.oktobra. Koncert, koji će biti održan u okviru proslave Dana grada počinje u 21 čas uz besplatan ulaz za sve zainteresovane.

Subota, 6. i nedelja, 7. oktobar rezervisani su za sportska dešavanja, a prva manifestacija je tradicionalni kros za “Srećnije detinjstvo” koji 26.put  organizuju Crveni krst Užice i Sportski savez Užice. Početak krosa na kome će se takmičiti učenici osnovnih i srednjih škola iz Užica je u 9 časova. Istog dana u 15,45 je start trke XVI Trofej Užica na kojoj je najavljeno učešće najboljih atletičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Kenije.

U nedelju 7.oktobra, od 11 časova započeće šest trka u ženskoj i muškoj konkurenciji. na Gradskom bazenu u okviru rekreativnog takmičenje “Sportski dan na bazenu”.

Krcagovo

Najveći broj dešavanja je predviđen za 9. oktobar, kada će tradicionalni defile predškolskih grupa u 10, 30 ispred Narodnog muzeja krenuti put Gradskog trga, a biće nastavljen programom “Deca za decu” od 11 časova. Za 13 sati u Istorijskom arhivu  je planirano otvaranje izložbe “Mleko i krv” autora Željka Markovića. Izložba predstavlja fond Slobodana Penezića i na slikovit način govori o Krcunu i o vremenu u kome je živeo i radio.

Svečana sednica Skupštine grada na kojoj će biti dodeljene povelje, plakete i nagrade za pojedince i kolektive počeće u 18 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, nakon koje će uslediti muzički program u izvođenju Jelene Tomašević.

Nesic dan grada

Želeći da probude osećaj pripadnosti  i obeležavanju Dana grada , proći će bez otvaranja objekata i obeležavanja velikih radova, rekao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

On smatra da Užičani ni 25 godina posle promene datuma Dana grada 9. oktobar još uvek nisu u potpunosti prihvatili kao rođendanski datum.

Glavnu ulicu ćemo ukrasiti zastavama Srbije i grada, a  ideja gradskog rukovodstva je i da se 9. oktobra ove godine svim građanima obezbedi  besplatan javni prevoz, parking i ulaz na Gradski bazen, istakao je Nešić, dodajući da se ovoj akciji priključilo i Narodno pozorište omogućavajući svima koji 9.oktobra od 16 do 19 časova kupe komplet karata za Jugoslovenski pozorišni festival da će dobiti jedan komplet karata gratis.

Iz press službe Narodnog pozorišta naglašavaju da će prvih 50, koji u navedeno vreme dođu na blagajnu Narodnog pozorišta Užice za 10 500 dinara koliko je komplet karti za parter sredinu, odnosno  8 000 dinara  za parter sa strane i balkon, pazariti po dva kompleta.