Ruski državni ansambl u Užicu

27. Mart 2018
Ruski državni ansambl u Užicu

Državni folklorni ansambl Ruske Federacije „Kozaci Rusije“ u sredu, 28. marta, u 17 časova, nastupiće u Narodnom pozorištu u Užicu. Sve besplatne karte za ovaj spektakl su podeljene, a organizatori grad Užice i Srpsko- ruski klub su najavili direktan prenos od 17 časova na TV5.

spalovic

Nemanja Spalović, predsednik Srpsko-ruskog kluba Užice istakao je da su – Užice i Čačak izabrani za koncert od strane Ruske ambasade, jer su ova udruženja najaktivniji u jačanju srpsko-ruskog prijateljstva, najavljujući nakon intenzivne organizacije kulturnih događaja uskoro i produbljivanje privredne saradnje.

Inače, državni ansambl ruskih pesama i igara,,Kozaci Rusije“ je drugi po značaju ansambl Ruske Federacije iza “Aleksandrova”. Osnovao ga je 1990. godine u gradu Lipeceku narodni umetnik Rusije Leonid Milovanov. I danas, nakon skoro trideset godina, Milovanov uspešno rukovodi ansamblom, koji broji oko 50 članova.

Na svojoj turneji održaće koncert u Užicu, Čačku i Banja Luci. Na koncertu u našem gradu publici će se predstaviti 47 članova ovog ansambla.

Državni ansambl ruskih pesama i igara ,,Kozaci Rusije“ je nastupio u više od 30 zemalja sveta, pobednik je međunarodnih festivala i takmičenja. Nastupili su u kulturnom programu XXII zimskih Olimpijiskih igara u Sočiju. Danas su ,,Kozaci Rusije“ jedan od najtraženijih i najpoznatijih ruskih ansambala u inostranstvu.