Samostalni Referenti 29. novembra u GKC-u

26. Novembar 2019
Samostalni Referenti 29. novembra u GKC-u

Beogradski ska pank bend Samostalni Referenti koji tokom ove godine proslavljaju 23 godine dugu karijeru koncertima u zemlji i region, nastupiće po prvi put u Užicu u petak, 29. novembra od 21 sat u klubu Gradskog kulturnog centra.

Od 1996. godine, kada su se okupili, pa do danas, njihove energične svirke pokreću publiku na đuskanje uz autentičnu, plesnu mešavinu ska i pank muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube, trombona i saksofona, pojačanim violinom. Tekuću godinu proveli su izuzetno aktivno nastupajući na raznim letnjim festivalima  u zemlji (Arsenal Fest, EXIT, Beer Fest…) i nastupima širom regiona.

Ulaznice za koncert u Užicu možete kupiti po pretprodajnoj ceni od 300 dinara u klubu GKC-a. Pred početak koncerta cena karte će biti 400 dinara.

O bendu:

Od okupljanja Samostalnih Referenata 1996. godine do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog “skankovanja”. Zvuk  Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mešavinu ska i punk muzike, sa izraženim duvačkim deonicama trube, trombona i saksofona, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju: Belgrade Turbo Ska.

Samostali Referenti su u 2011. godini, nakon 16 godina rada, nekoliko objavljenih singlova (Ludilo, Toreador, Ne razumeju, Rocksteady…) i stotine održanih koncerata u Srbiji, regionu i Evropi, objavili svoj prvi album. Album je objavljen za etiketu MTV Adria. Na njemu se nalazi 19 pesama koje u stvari predstavljaju presek decenije i po rada. U 2016. godini bend opet ulazi u studio I snima nove pesme. Pored spota za pesmu ‘’Moje pesme moji snovi’’, bend je početkom 2017. godine izbacio i novi singl/spot za pesmu ‘’Za neke nove ljude’’, koja je realizovana uz pomoć dečijeg hora OŠ ’’Ivo Andrić’’, a 2018. Singl ‘’Vlast i opozicija’’.