Sanacija ulica i rekonstrukcija škole

18. Jul 2016
Sanacija ulica i rekonstrukcija škole

U opštini Kosjerić u toku su radovi na poboljšanju putne infrastrukture koji obuhvataju sanaciju kolovozne konstrukcije u nekoliko ulica na teritoriji grada, uključujući i deo Karađorđeve ulice i ul. Živojina Mišića.

Pored ove dve ulice sanacijom su obuhvaćene i deonice ulica Olge Grbić (od Karađorđeve ulice do ul. Maksima Markovića),

Maksima Markovića (od ul. Mihajla Rogića do mosta na Limcu), Nikole Grbića (od ul. Antonija Kosjera do Hajduk Veljkove ulice), Kneza Miloša (od ul. Jelene Lele Subić do Karađorđeve ulice), Radiše Petronijevića (od Karađorđeve ulice do Predškolske ustanove “Olga Grbić”),

ulica Vukašina Markovića i ulica u naselju Lugovi.

Ukupna vrednost celokupne investicije je oko 69, 5 ,iliona dinara.

Deo sredstava u iznosu od oko 57,5 miliona dinara obezbedila je opština Kosjerić preko JP “Putevi Srbije”, dok je “Titan Cementara Kosjerić” obezbedila preostala finansijska sredstva u iznosu od12 miliona dinara.

Osim radovi na putnoj infrastrukturi u Kosjeriću se ovih dana rekonstruiše i stara zgrade OŠ “Mito Igumanović”.Vrednost ovih radova je oko 31,3 miliona dinara, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su iz Fonda solidarnosti Evropske Unije. Radove na staroj školskoj zgradi izvodi GPD “Kej” d.o.o. iz Valjeva.