Sara Renar u Užicu

20. Septembar 2016
Sara Renar u Užicu

Hrvatska kantautorka Sara Renar održaće koncert u Gradskom kulturnom centru u Užicu u četvrtak, 22. septembra sa početkom u 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, najavila je Jelena Vasović, ističući da upravo iz Užica ova vrsna umetnica počinje jesenju turneju. Nastaviće je koncertima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a u novembru odlazi na svirke Ameriku.

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorka koja iza sebe ima dva studijska izdanja. Album “Djeca” je 2013. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je za EP “Jesen” Sara nominirana u dve kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba i najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. U poslednje dve godine Sara je održala oko 150 koncerata širom bivših SFRJ republika, a najupečatljiviji bio je na prošlogodišnjem novosadskom festivalu Exit, gde je otvorila program main stagea pre nastupa Manu Chao. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu….

Na njeno stvaralaštvo najviše je uticala muzika benda EKV, a u njenim pesmama prepoznaju se i tragove “Haustora” ili “Oktobra 1864″, negde se provuče i Avril Lavinj… Sa albuma “Djeca” Sara Renar je objavila četiri singla, a osim numere “U velikom stilu” koja se već mesecima vrti na TV i radio stanicama širom regiona, izdvajaju se i pesme “Djeca”, “Termopil” i “Trebam te”.