Sat za planetu Zemlju 25. marta

Autor: srda.rs
25. Mart 2023
Sat za planetu Zemlju 25. marta

Svake poslednje subote u martu gašenjem svetla u 20 časova i 30 minuta obeležava se Sat za planetu Zemlju, a organizacija WWF poziva sve gradove širom Srbije da se odazovu akciji i isključe svetla na javnim trgovim i znamenitostima.

Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima, ali baš naprotiv – čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom – poziva Aleksandra Ugarković iz WWF Adria.

Treba naglasiti da će se gašenjem svetla Srbija uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom šalju važnu poruku svetu – da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih.