Savremeni turistički info centar na Kraljevom trgu

12. Decembar 2020
Savremeni turistički info centar na Kraljevom trgu

Turistička organizacija Zlatibor otvorila je novi, savremeni turistički info centar. Osim postojećeg info centra koji se nalazi u poslovnim prostorijama Turističke organizacije, na ulasku u Zlatibor, turistima će biti na raspolaganju i novi info centar, koji se nalazi na Kraljevom trgu, u samom centru turističkog naselja.

Brojni posetioci Zlatibora imaće priliku da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom, sadržajima i aktivnostima koji su im na raspolaganju u novom i moderno opremljenom info centru koji će im biti lako dostupan jer se nalazi na najprometnijem šetalištu. Novi info centar predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, a turistička ponuda Zlatibora biće predstavljena kako putem štampanih brošura, prospekta i flajera, tako i putem savremene tehnologije, promo filmova koji će se prikazivati na tv ekranima, VR naočara.

U info centru postavljen je interaktivni izlog čiji sadržaj je sinhronizovan sa zvaničnim sajtom TO
Zlatibora, pa će svi zainteresovani posetioci moći da dođu do važnih informacija i da prate aktuelna dešavanja. Osim informacija o najposećenijim lokalitetima, aktivnostima i sadržajima koji su im na raspolaganju, turisti će moći da dobiju i korisne informacije koje će im olakšati boravak na Zlatiboru (informacije o smeštajnim kapacitetima, radno vreme privrednih subjekata, važne kontakt telefone, informacije u vezi sa kategorizacijom aparatmana i brojne druge).

U okviru info centra planirano je otvaranje suvenirnice, pa će tako Zlatibor dobiti mesto gde će posetioci moći da pronađu i kupe neke od autentičnih proizvoda sa Zlatibora i unikatne suvenire.

Otvaranje novog info centar finansirano je sredstvima Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina i predstavlja još jedna od aktivnosti da se turistima boravak na Zlatiboru učini sadržajnijim, a pristup infomacijama lakši.