Sednice Gradskog veća ubuduće će se održavati i u mesnim zajednicama

25. Decembar 2018
Sednice Gradskog veća ubuduće će se održavati i u mesnim zajednicama

Radi bolje komunikacije sa građanima i usklađivanja potreba i mogućnosti, rukovodstvo grada Užica donelo je odluku da se sednice Gradskog veća u narednom periodu održavaju i u pojedinim mesnim zajednicama.  Prva takva sednica danas je održana u gradskoj opštini Sevojno.

„Sistem 48 sati“ koji je nedavno uspostavljen u Užicu, po rečima gradonačelnika, pokazao je da građani nemaju dovoljno informacija kada su u pitanju realizovane ili planirane aktivnosti.

„Rešili smo da se približimo građanima i kroz svakodnevne kontakte ali i jedan novi način rada Gradskog veća. Povremeno ćemo sednice održavati u mesnim zajednicama zajedno sa njihovim savetima, rukovodstvom grada i građanima. Krenuli smo sa gradskom opštinom Sevojno, da upoznamo građane sa informcijama koje im nisu bile dovoljno dostupne i da pokažemo da imamo sjajnu saradnju sa rukovodstvom ove opštine“, rekao je u Sevojnu gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Kada je gradska opština Sevojno u pitnju, saradnja sa gradom je od velikog značaja kada su u pitanju projekti koje grad investira u ovu opštinu ali i zajednički nastup sa gradom u smislu obraćanja i dobijanja republičke podrške.

Godina koja je na samom kraju, po mišljenju gradonačelnika, najznačajnija je za Sevojno od formiranja ove opštine. Tome svedoče investicije kao što su rekonstruisane i asfaltirane ulice, prilazi osnovnoj školi, nova parking mesta, dogradnja vrtića, rekonstrukcija stare škole u budući kulturni centar. Rekonstruisana je i železnička stanica, očišćen deo Crkvarskog potoka i uređen deo korita Đetinje.

Predsednik gradske opštine Sevojno, Ivan Marić, kaže da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa gradom i ovakav vid zajedničkog zasedanja i učešća u donošenju važnih odluka smatra dobrom šansom za sve a pre svega građane.

Nadležnosti koje pripadaju Sevojnu odnose se na kulturu, sport i omladinu za šta će, uključujući i lične dohodke zaposlenih u opštini, u idućoj godini potrošiti budžet od 18 miliona dinara. U svim drugim segmentima ova opština apsolutno zavisi od grada Užica i gradskog bužeta iz koga će, pored komunalnih usluga, za Sevojno biti opredeljeno dodatnih oko 30 miliona dinara.

Iduća godina, po rečima predstavnika vlasti, biće još uspešnija a neki od planiranih projekata su izgradnja cevovoda Užice-Sevojno i rekonstrukcija ulica duž te trase. Krenuće se sa izgradnjom sportske dvorane pri osnovnoj školi Aleksa Dejović kao i dečjeg igrališta na teritoriji ove opštine a plan je i početag gradnje kružnih tokova u Sevojnu.