Većnici izglasali uvećanje računa JKP Bioktoš

iconBioktoš

November 1, 2021

Članovi Gradskog veća Užica su prihvatili na 78. sednici nove cene JKP Bioktoša koje se odnose na iznošenje smeća i na osnovne pogrebne usluge, sporednih pogrebnih usluga i na građevinske radove na gradskom groblju.

 

Povećanje cena predstavlja usklađivanje sa poskupljenjem materijala i energenata na tržištu jer cene iznošenja smeća nisu menjane od 2018. godine, odnosno od 2013. kada su u pitanju osnovne pogrebne usluge. Tako je sada cena iznošenja smeća za građane 7,50 dinara (dosadašnja je bila 5,50) bez PDV-a po kvadratnom metru stambenog prostora, naveli su iz Gradske kuće.

Ovome dodajemo da će se naknada za korišćenje grobnog mesta obračunavati od 1. januara 2022. godine. i iznosiće za jedno grobno mesto 850 dinara (dosadašnja cena 750 dinara).

Članovi Gradskog veća Užica su postavili diplomiranog pravnika Predraga Milutinovića za načelnika Gradske uprave za urbnizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove.

Članovi Gradskog veća Užica  su usvojili na 78. sednici su Program zimskog održavanja ulica, trotoara, drugih javnih površina i lokalnih puteva na području grada.

Programom su definisane tri grupe prioriteta koje će se primenjivati kod čišćenja, kao i organizacija rada, angažovana mehanizacija i potrebna dežurstva.

–  U ovoj zimskoj sezoni, Užice razvoj je zaduženo za sprovođenje programa koji se odnosi na čišćenje ulica i lokalnih puteva, dok će Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj brinuti o trotoarima i drugim javnim površinama, naveli su iz Grada Užica.