Šetnjom za zdravlje i podršku

25. Septembar 2020
Šetnjom za zdravlje i podršku

Šetnjom za zdravlje na Zabučju učesnici će sa vidikovca poslati poruku zadovoljstva i zdravlja svima kojima su u stanju straha i podršku ženama koje su obolele od raka  Šetnja će trajati od 10 do 11 i 30 časova.

Ono što je važno za ovu šetnju je da će u njoj učestvovati porodica i prijatelji koji su bili podrška, rekla je Slavica Simić, predsednica Savetovališta Jefimija.

Nada Simeunović, članica tima za iskustvenu podršku u Savetovalištu Jefimija koja se sa karcinom dojke suočila pre 20 godina je istakla da joj je podrška puno značila. Kada hirurg otkloni ono što nije valjalo i kada prođe terapija tada dolazi na red da se leči duša, jer je žena tek tada uplašena. Osim porodice, ženama je značajno savetovalište i razmena iskustava sa ženama koje su se takođe suočile sa bolešću.

Inače, Šetnju za zdravlje organizuje Savetovalište za žene obolele od raka Jefimija u saradnji sa Srpskim forumom raka dojke i evorpskim pokretom Think pink.

Podsećamo, Savetovalište ” Jefimija ” je osnovano 1. aprila 2000. godine kao zdravstveni program NVO Ženski centar Užice.