SIM karavan radosti i prijateljstva posetio Zlatibor

12. April 2021
SIM karavan radosti i prijateljstva posetio Zlatibor

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) održana je u subotu na Zlatiboru, a takmičare su pozdravili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović,  kao i uspešni sportisti sa teritorije opštine.

Ove godine u programu je bilo takmičenje u pet sportova – atletici, odbojci, igri između dve vatre, basketu 3 na 3 i fudbalu . Na samom Kraljevom trgu održala su se takmičenja u igri između dve vatre I atletici, fudbalski turnir igrao se  na terenima Studentskog odmarališta “Ratko Mitrović”, dok se u dvorani „Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor“ igrao basket i odbojka. Takmičenje je održano uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.


Plamen SIM karavana radosti i prijateljstva krenuo je iz Priboja a nakon takmičenja na Zlatiboru posetiće Novu Varoš, Arilje, Šabac… Najbolji sa državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na regionalnom finalu u Splitu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja. Učešće za decu je u potpunosti besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.