Skokovi u Đetinju u nedelju

13. Jul 2017
Skokovi u Đetinju u nedelju

Oko 30 skakača iz Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Nemačke i Danske učestvovaće na 26. po redu tradicionalnim skokovima sa Starog železničkog mosta na Gradskoj plaži u Užicu. Pregled prijavljenih počeće na staroj centrali kod železničkom mosta u 13 časova. Svi koji ispune lekarske kriterijume takmičiće se u tradicionalnim letačkim skokovima, lasta i prelom. I ove godine izvodiće se hajdajving skokovi. 

Ovogodišnji skokovi u Užicu počeće odavanjem pošte tragično nastradalom skakaču i padobrancu Andrej Beucu, koji je prošle godine stradao u Zvorniku. Nekoliko godina Beuc je skakao u Đetinju.

Po prvi put skakači će koristiti popločani most sa koga se skače za čiju rekonstrukciju  je u prošloj godini uloženo 4, 3 miliona dinara, podsetio je Petar Blagojević, član veća zadužen  za sport, kulturu, obrazovanje i mlade. Organizatori skokova su grad Užice i JP Veliki park.

Užice oduvek ima vešte i hrabre skakače zbog kojih je počela i još dugo će trajati ova manifestacija, rekao je on.

 

Prema poslednjim analizama voda na plaži je drugog kvaliteta što znači da zadovoljava standarde i bezbedna za kupanje, istakao je Branko Bogićević, sada direktor JP Veliki park, a do pre nekoliko godina višestruki pobednik užičkih i brojnih drugih skokova u vodu,

Pre skokova u Užicu održani su u Sloveniji, Mojkovcu, Višegradu, a niko od naših sugrađana nije se vratio sa osvojenim medaljam, rekao je Bogićević, očekujući da će rezultat popraviti upravo u rodnom gradu.

skokovi

Do kraja ovogodišnje takmičarske sezone biće održani revijalni skokovi na Drini u petak pre regate, u nedelju (23. jula) u Banjaluci u okviru manifestacije Leto na Vrbasu, krajem jula skokovi su planirani u Mostaru. U avgustu se skokovi održavaju u Jajcu, Prijepolju i Konjicu. Tradicionalna i po Bogićevićevim rečima najjača manifestacija biće polovinom septembra  u  Mostaru.

Tokom letnje sezone biće održano još niz sporstkih takmičenja u organizaciji Sportskog saveza i ustanove Veliki park, kao što su Ilindanski turnir u malom fudbalu na pič terenu na plaži, zatim turniri u plivanju, vaterpolu, plivanju, pikadu i šah turnir.