Specijalnim naočarima ka smanjenju saobraćajnih nesreća

26. April 2018
Specijalnim naočarima ka smanjenju saobraćajnih nesreća

Udruženje,,Roditelj“Užice u saradnji sa saobraćajnom policijom, Remontnim centrom i Srđanom Radovićem iz Saveta za bezbednost u saobraćaju opštine Čajetina u Medicinskoj školi u Užicu, sprovelo je prvu u nizu planiranih edukacija za srednjoškolce na temu uticaja alkohola i droga na vožnju.

ucesnici

,,Učenici završnih razreda, budući vozači, imali su priliku da na poligonu prođu vežbe sa specijalnim naočarima koje je Udruženje nabavilo zahvaljujući užičkim privrednicima.

maska i mobilni

Kroz usporene reakcije, zbunjenost, promenu percepcije rastojanja i dubine, slabije rasuđivanje i nedostatak koordinacije mišića, kroz vežbe : hvatanja loptice, skupljanja sitnih predmeta, sipanja vode iz flaše u čašu, vođenje lopte i šut na koš, nalaženje određenog broja u imeniku mobilnog telefona, stavljanje ključa u bravu automobila, hoda po pravoj liniji i hoda u osmicu između čunjeva”, kaže u ime Udruženja “Roditelj” Užice Ana Aleksić.

Cilj je da se učenici ubede da alkoholisanost, narkotici ili vožnja u pospanom stanju mogu dovesti do ozbiljnih povreda ili smrti njih samih, njihovih prijatelja, porodice i nedužnih žrtava.

Iz Udruženje “Roditelj” Užice najavljuju da će uskoro i u ostalim srednjim školama biti nastavljena preventivna edukacija.