Spektakularan doček na Zlatiboru uz rekordan broj posetilaca

01. Januar 2019
Spektakularan doček na Zlatiboru uz rekordan broj posetilaca

Novu godinu, uz koncert Dragane Mirković, na Zlatiboru je dočekalo oko 50 hiljda ljudi. Uz hitove ove poznate pevačice, zvuke trube i petnaestominutni vatromet, ispraćena je stara i dočekana 2019-ta godina. Bio je ovo najposećeniji doček, od 2001.godine od kada se i oraganizuje na Zlatiboru.

Iz godine u godinu interesovanje za doček na Zlatiboru raste. Novogodišnji aranžmani bili su rasprodati još u novembru pa je smeštaj u decembru skoro nemoguće pronaći. Prema podacima turističkih radnika, oko 40 hiljada gostiju tokom praznika boravi na Zlatiboru.

Predstavnici lokalne samouprave kažu da je to, sve veće interesovanje posetilaca, od njih zahtevalo i sve veće angožovanje kada je u pitanju organizacija dočeka, pa su potrebe i želje gostiju na Zlatibor dovele najveće zvezde ne samo iz zemlje već iz čitavog regiona.

Prvi put u svojoj karijeri na dočeku Nove godine u Srbiji i to baš na Zlatiboru, zapevala je Dragana Mirković. Dočekala ju je nepregledna publika i transparent na kome je pisalo „Dobro veče kraljice, tvoja veličina pomera granice“. To je bila prva poruka a onda je usledio niz onih na kojima su pisali pesme koje su želeli sa Draganom da zapevaju.

„Ja to inače radim na svojim koncertima, pevam ono što moja publika želi da čuje, kada su u pitanju moje pesme, oni su ti koji biraju repertoar. Koncert počinjem ja a onda nastavljamo zajedno. Večeras je bilo prelepo, nezaboravno, uživala sam u svemu pa i hladnom planinskom vazduhu. Svim ljudima čestitam Novu godinu, da su živi, zdravi, veseli i beskrajno srećni“, rekla je posle koncerta Dragana Mirković.

Pevačica je još rekla da voli Zlatibor i da je rado dolazila radi odmora ali da ovu planinu još nije doživela leti pa je to sledeći plan. Da li ovaj doček znači da će na nekim sledećim ponovo zapevati u Srbij, rekla je da to nije isključeno i da to sada zavisi od onih koji te dočeke organizuju.

Pored gostiju, hiljade ljudi sinoć su Zlatibor posetili samo radi dočeka. O tome svedoče nepregledne koline vozila koje su pristizale tokom večeri ali i u prvim satima ove godine odlazile sa Zlatibora.