Srednjoškolci iz Arilja zainteresovani za položaj i prava OSI

22. Septembar 2017
Srednjoškolci iz Arilja zainteresovani za položaj i prava OSI

Društvo za podršku osoba sa invaliditetom  „Impuls“ iz Arilja i Užički centar za prava deteta organizovali su prezentaciju na temu „Položaj i prava  osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju u kontekstu evropski integracija“.

Arilje 1

Cilj prezentacije na kojoj su učešće uzeli članovi Đačkog parlamenta i ostali zainteresovani srednjoškolci škole “Sveti Ahilije” iz Arilja  je da se kroz diskusiju upoznaju sa Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 23.

Ovaj način prezentacije srednjoškolcima je i najbolji mehanizam za podizanje nivoa svesti u vezi sa položajem osoba sa inavaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju u okviru evropskih integracija, sa osvrtom na primenu, problem i potekoće sa kojima se susreću i aktuelna pitanja u navedenoj oblasti u lokalnoj zajednici.

Slavica Janković, sekretar Društvo za podršku osoba sa invaliditetom  „Impuls“ iz Arilja, ističe da su mladi ljudi u Arilju zainteresovani za aktivnosti koje ovo udruženje sprovodi u lokalnoj zajednici i da je veliki broj srednjoškolaca volonterski kontinuirano uključen u svakodnevne aktivnosti društva.

Inače, prezentacija „Položaj i prava osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju u kontekstu evropski integracija“ je realizovana u okviru projekta „Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“, koji Užički centar za prava deteta realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.