Sa kim dočekujete, čemu se nadate….

31. Decembar 2017
Sa kim dočekujete, čemu se nadate….

Dve trećine građana Srbije Novu godinu, će dočekati kod kuće, a oko 17 odsto kod prijatelja ili rođaka, pokazuju rezultati istraživanja agencije Smart Plus Researh.

POVERITE NAM gde ćete i sa kim dočekati i čemu se nadate u Novoj godini. Šta ćete pokloniti i kome šaljete čestitke. https://docs.google.com/forms/d/1-VcXh0ui-wRCtxtwV59UwRO5dshd-KhMMReZvPGEBsA/edit


sat

Na nekom od trgova u noći između 31. decembra i 1. januara biće osam odsto ispitanika, u restoranu sedam odsto njih, a u kafićima i noćnim klubovima po tri odsto. U inostranstvo će ove godine za doček putovati svega dva odsto građana, koliko je i onih koji će novogodišnje praznike dočekati van svog grada u Srbiji.

sarajevodoceknove20176

Više od polovine ispitanika izdvojiće za ovo veče manje od 50 evra, svaki četvrti između 50 i 100 evra, dok će do 200 evra dati za ovu priliku svaki deseti ispitanik. Podaci Smart Plus Research ukazuju i da će većina građana za Novu godinu biti sa porodicom ili prijateljima.

Ove godine novogodišnje poklone kupovaće 78 odsto građana, a svaki drugi od njih će ukupno izdvojiti između 1.000 i 5.000 dinara za darove. Da će za tu srvhu potrošiti i do 10.000 dinara odgovorilo je više od 30 odsto njih, a po šest odsto je onih koji će izdvojiti manje od hiljadu ili između 10.000 i 15.000 dinara.

docek-nova-godina-vatromet

Među poklonima koje je većina navela su na prvom mestu slatkiši, potom igračke, garderoba i kozmetika, nakon čega slede nakit ili modni aksesoari i knjige, pokazuje istraživanje Smart Plus Research.

Kada je reč o putovanjima, na zimovanje će ove godine sigurno putovati oko pet odsto građana, dok devet odsto još nije odlučilo.