Sutra ledena kiša, ne napolje bez preke potrebe

08. Januar 2019
Sutra ledena kiša, ne napolje bez preke potrebe

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da se u sredu, 9. januara u noćnim i ranim jutarnjim satima očekuje kiša koja će se, usled niskih temperatura, lediti pri tlu. Ovo može uticati na probleme u saobraćaju, ali i otežano kretanje pešaka. Iz Štaba za vanredne situacije grada Užica pozivaju na pojačane mere opreza i upozoravaju građane da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Treba istaći da za osnovce i srednjoškolce sutra se nastavlja prvo polugodište, koje se završava početkom drugog dela zimskog raspusta koji će praktično trajati 20 dana. Počinje u petak, 1. februara, i završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se, međutim, „naslanja“ i Dan državnosti 15. februara, te će tako drugo polugodište početi 18. februara.

Iz Odeljenja za poslove saobraćaja Upravljanje putevima i razvoj JP “Užice razvoj” podsećaju da će od srede, 9. januara ponovo biti aktivirani đački polasci na linijama gradskog i prigradskog prevoza na području Užica.

Inače, zbog poslednjeg dana mini odmora pojačan je intenzitet na svim putnim pravcima u Zlatiborskom okrugu. Na saobraćaj utiču i otežani uslovi na putevima usled vremenskih uslova, niske temperature, snega i leda. Nadležne službe pozivaju vozače da budu oprezni i strpljivi, i da na put ne kreću bez zimske opreme i punih rezervoara, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, kao id a brzinu kretanja prilagode vremenskim uslovima i držeći bezbedno rastojanje tokom  vožnje.

Iz AMS S-a vozače pozivaju da bez preke potrebe ne kreću na put na podučju Ivanjice, Sjenice i Nove Varoš i dok se vremenske uslovi ne poboljšaju.