Svečano otvorena rekonstruisana sportska hala u Čajetini

Autor: Slavica Panić
08. Novembar 2019
Svečano otvorena rekonstruisana sportska hala u Čajetini

Posle kupovine sportske hale iz Wai Tai na Zlatiboru, za koju opština Čajetina izdvojila 1,6 miliona evra, u jednoj godini Čajetina je dobila još jednu sportsku halu. Posle dve godine završena je rekonstrukcija sportske dvorane u Čajetini. Ova investicija budžet ove opštine koštala je 132 miliona dinara. Ovo nije dobra vest samo za stanovnike čajetine već i za sve sportiste koji dolaze na Zlatibor na prireme jer će dvorana I njima biti na usluzi.

U prisustvu velikog broja mešatana i gostiju, presecanjem vrpce halu su otvorili predsednik opštinev Milan Stamatović i direktor “Sportskog centra Čajetina” Nikola Smiljanić. Zdravicu, koju je i ovom prigodom besedio, pesnik Zlatiborac Ljubivoje Ršumović započeo je rečenicom “I Srbija ima zapad a to su Zlatibor, Čajetina i Milan Stamatović”.

Lokalna samouprava Čajetine strateški ulaže u razvoj sporta pa je u ovoj godini za sportsku infrastrukturu i razvoj sporta opredelila više od pet miliona evra.

“Mi razvijamo kompletnu teritoriju opštine, ne samo Zlatibor i Čajetinu već i sva naša sela. U njima otvaramo vrtiće, ulažemo u škole i sve ono što je potrebno mladim roditeljima  i njihovoj deci za  bolji život. Ova hala kao i svi drugi sportski objekti na usluzi je pre svega svoj deci sa teritorije naše opštine ali i svim našim građanima. Povećanje broja novorođene dece i upisane dece u prvi razred je za nas ohrabrujući podatak ali i obaveza da im stvorimo što bolje uslove za život na prostoru kome rođenjem pripadaju. Naša opština je za samo nekoliko godina broj stanovnika sa 15 podigla na 18,4 hiljade a to je podatak koji danas u Srbiji ne treba obrazlagati već se njime ponositi i nastojati da se takav trend nastavi. Pored broja stanovnika konstantno se uvećava i broj turista koji posećuju teritoriju naše opštine. To su rezultati našeg zalaganja ali i razlozi postavljanja novih ciljeva i zadataka koje treba ostvariti”, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Nova hala nastala je od školske sale a najveći problem koji je trebalo rešiti bila je visina ali i mali kapacitet i broj svlačionica. Sada njene tribine imaju više od hiljadu mesta, dobila je nove svlačionice ali i toalete za publiku. Tu je i VIP loža, konferencijska sala, prostor za teretanu, internet a sve to dostupno je svima.

„Ovo su svakako bolji uslovi i za naše sporske klubove. Imamamo košarkaše u Super ligi i odbojkaše u Drugoj ligi ali i dosta uspešne sportiste u mnogim drugim sportovima. Hala će biti na usluzima i svim sportistima koji na Zlatibor dolaze na pripreme ali i svim đacima i rekreativcima. Tu je i konferencijska sala namenjena pre svega za edukaciju mladih kao i prostorija namenjena sportskim novinarima i komentatorima“, kaže direktor Sportskog centra Čajetina Nikola Smiljanić.

U ime domaćina, uručene su zahvalnice  zaslužnim pojedincima i ustanovama (Opštini Čajetina, KJP Zlatibor, JKP Vodovod, MCS Sistem Požega, Arhimis DOO Užice, Zoranu Pavloviću, Dragoljubu Novakoviću, Vukoici Keziću, KK Zlatibor, OK Zlatibor, SPC Spens Novi Sad, Asocijaciji sportskih centara Srbije).

Svečanost je pratio i kulturnoumetnički program  u kome su nastupili KUD Zlatibor i animatorska grupa a sve je počelo vatrometom koji je obasjao Čajetinu.