Svetosavski svečano u školskim ustanovama u Užicu

27. Januar 2019
Svetosavski svečano u školskim ustanovama u Užicu

Lomljenjem slavskog kolača i prigodnim programima u predškolskoj ustanovi, osnovnim i srednjim školama, kao i na visoko školskim ustanovama u Užicu je obeležena školska slava- Sveti Sava, koja se slavi od 1840. godine u znak poštovanja prema utemeljivaču srpske države, crkve i školstva.

 

Đaci su se programima koje su pripremili sa svojim vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, predstavili roditeljima i predstavnicima grada.

Prosvetnim radnicima koji su na predlog Pedagoškog saveta i kolektiva Predškolske ustanove Užice i aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, uručene su ovogodišnje Svetosavske nagrade.

Mirjana Lazović, profesorka Ekonomske škole i Biljana Penezić, vaspitač u PU dobitnice Svetsosavske nagrade grada Užica

Za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada najznačajnija odlikovanja dodeljena su Biljani Penezić, vaspitaču u Predškolskoj ustanovi, Milenki Stojić, nastavniku geografije u Osnovnoj školi “Slobodan Sekulić“ i Mirjani Lazović, profesorki pravne grupe predmeta u Ekonomskoj školi Užice.

Centralna proslava održana je u Tehničkoj školi gde je svečano otvoren računarski kabinet zahvaljujući podršci kompanije Prvi partizan i grada Užica.