Svi pripravni za zimske uslove

09. Decembar 2017
Svi pripravni za zimske uslove

Sneg koji se otopio i onaj koji pada spremno su dočekale sve gradske službe kojima je povereno zimsko održavanje. Članovi štaba za vanredne situacije i predstavnici nadležnih slubi imaju kontakte osoba koje su u preduzeću “Užice razvoj” zadužene za koordinaciju i 24 sata su dostupni tokom zimske sezone, kaže Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”.

On dodaje da se do 15. januara ne očekuju velike padavine koje mogu da otežaju funkcionisanje gradskog i prigradskog autobuskog saobraćaja.

Strma ulica

Sve mesne zajednica, osim Lipe i Centra dostavile su spisak ljudi odgovornih za održavanje puteva tokom zime. Njima su podeljene kartice za gorivo za održavanje putnih pravaca koji nisu u prvom, drugom i trećem prioritetu., objašnjava on, dodajući da su u gradskom jezgru na raspolaganju dva kamiona i jedan traktor koji su pripravni i u noćnim smenama.

sneg i resetkaJKP “Niskogradnja” je po spiskovima saveta mesnih zajednica već isporučila rizlu u strmim ulicama koje su teško pristupačne u zimskim uslovima.

Preporučujemo građanima u tim delovima grada da bacaju umerenu količinu  rizle na baš kritičnim lokacijama  kako se nakon zimske sezone ne bi stvorile velike količine koje ugrožavaju rešetke na ulicama, ističe Maksimović.

 
Kao najkritičnije ulice, navodi one u visokim zonama Belog groblja, Zabučja, ali i strme ulice na Rosuljama i u Krčagovu. Na pomenutim lokacijama po snegu je posebno problematično nošenje smeća tako da Bioktoš u toku zime na tim lokacijama građanima deli kese.

djubretari i sneg

pepeo u prepunoj kanti

Apelujem na građane da se savesnije ponašaju u tim uslovima, kada je odnošenja smeća u pitanju, ali i da paze na deponovanje pepela u namenske kante, jer se i pored kontejnera prave velike količine  koje je teško utovariti.