Produžen rok za IT obuke

iconTehnologije

July 23, 2018

Svi kandidati zainteresovani za besplatne specijalističke informatičke obuke mogu se prijaviti do 25. jula 2018. godine, isključivo preko sajta www.itobuke.rs koji je korisnicima dostupan 24 sata dnevno, svim danima, uključujući i subotu i nedelju, saopštavaju iz NSZ.

IT ovo je naslovna

Podsećamo da je u okviru realizacije specijalističkih informatičkih obuka u 2018.godini, u Užicu planirana obuka za Java programiranje za 25 lica, istakla je Biljana Terzić, načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere Filijale NSZ u Užicu za naš portal u tekstu koji je dostupan OVDE.   

 

Ona je još rekla da se na evidenciji NSZ filijala Užice trenutno 36 lica sa IT obrazovanjem sa VŠS i 15 lica sa IT obrazovanjem sa fakultetskom diplomom, od toga u gradu Užicu 23 lica sa VŠS i 8 lica sa fakultetskom diplomom.

IT

 

Dobro je poznato da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta.

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) organizuje atraktivne obuke koje će vam obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje… Ovo su samo neki od programa koje smo obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše našli posao.

Svoje programe obuka NSZ je uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 25. jula 2018. Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih NSZ, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Za više informacija obratite se svom savetniku za zapošljavanje ili pratite sajt www.nsz.gov.rs, gde ćete redovno dobijati sve informacije o ovom programu.