Testiranje na lični zahtev i u ZC Užice

02. Jun 2020
Testiranje na lični zahtev i u ZC Užice

U Zdravstvenom centru Užice počelo je testiranja na lični zahtev građana koji žele da otkriju da li imaju antitela na korona virus. Testiranje se može obaviti svakog radnog dana u vremenu od 11 do 13 časova u biohemijskim laboratorijama u domovima zdravlja, primenom brzih imunohromatomatskih testova, saopštavaju  iz ZC Užice.

Cena testa je 1200 dinara, a tekući račun za uplatu je 840-17750-34. U polju poziva na broj neophodno je upisati jedinstveni matični broj građanina koji se testira.

Iz ZC Užice navode da je testiranje omogućeno i za strane državljane i da se uplata vrši na isti tekući račun 840-17750-34. Razlika je jer se na mesto jedinstvenog matičnog broja, u polje poziv na broj upisuje broj pasoša ili broj inostranog osiguranja.

Sve primedbe građana u vezi sa seriološkim testiranjem na lični zahtev, mogu biti upućene na broj telefona 064/8522-427.

Dodajemo da se za ovaj test moguće uzima krv iz prsta ili iz vene, ali je rezultat pouzdaniji iz venske krvi.

“Ako postoje indicije da je neka osoba imala korona virus, obavezno se radi i PCR test koji je onda besplatan”, istakla je vd direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.