Tradicionalno plivanje na Bogojavljenje

14. Januar 2019
Tradicionalno plivanje na Bogojavljenje

Ovogodišnje 11. tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst, pod pokroviteljstvom Grada Užica i u organizaciji SPC i Javnog preduzeća Veliki park, održaće se u subotu 19. januara sa početkom u 10 časova na Gradskoj plaži. Prijave traju do petka 18. januara do 12 časova. Lekarski pregledi će se obavljati na Gradskoj plaži na dan održavanja manifestacije, počevši od 07 časova. Više informacija možete dobiti na 064-52173 73.

I ove godine će se organizovati plivanje za časni krst 19. januara, na Bogojavljenje,  na Vodicama.

Prijave i pregled plivača održaće se kod prodavnice na Vodicama od 10 časova, a takmičenje će početi u 12 časova.

I u Uvcu će se, već tradicionalno, plivati za bogojavljenski krst nakon liturgije koja počinje u 9 časova.

Tradicionalno „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“  u Bajinoj Bašti će se održati u subotu, 19. januara 2019. godine u 12 časova na jezeru Perućac. Plivaće se 33 metra u čast i spomen na godine života Isusa Hrista na zemlji do vaskrsnuća.

Organizatori „Bogojavljenskog plivanja za Časni krst“ su Turistička organizacija „Tara-Drina“ i Crkvena opština Bajina Bašta.

Prijavljivanje za učešće na plivanju se vrši u Turističkom info centru Bajina Bašta do petka, 18. januara. Obavezan lekarski pregled svih takmičara će se održati u Domu zdravlja „Evelina Haverfild“ u subotu u 10 časova.

Pobedniku plivanja, nosiocu Bogojavljenskog krsta, pripašće prigodne nagrade, a Turistička organizacija „Tara-Drina“ , Crkvena opština Bajina Bašta i sponzori pripremili su prigodne poklone i za sve učesnike plivanja.

Za sve posetioce manifestacije će biti obezbeđeno kuvano vino.

Organizatori pozivaju sugrađane i goste Bajine Bašte da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji i da zajedno podržimo plivače za Časni krst na jezeru Perućac.

Osim u Užicu, na Zlatiboru i na Perućcu plivaće se i na Graddskoj plaži i u Arilju.