Treći Zlatiborski reli u petak i subotu

25. Maj 2017
Treći Zlatiborski reli u petak i subotu

Na stazama Tić Polje, Mušvete, Rožanstvo i  Golovo, u petak i subotu 26. i 27. maja biće održan Treći Zlatiborski reli na koji se do sada prijavilo 17 učesnika. Atrakcija relija koji se ponovo održava nakon tri godine pauze jesu prva dva brzinca na stazi Tić Polje koja se voze u noćnom terminu. Organizator Zlatiborskog relija je SAKSS uz suorganizaciju AMKK „Zlatibor“ uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina.

Ove godine Zlatiborski reli se boduje za Šamponat Srbije, a kandidat je da se sledeće godine uvrsti u CEZ / Centralnoevropsku zonu/ , to jeste u  CEZ šampionat. Cilj je da se održi tradicija relija kako bi se uvrstio i u Evropski reli trofej- rekao je predsednik IO SAKSS-a , Ivan Jevtić.

 

Treći Zlatiborski reli počinje u petak 26. maja startom u 18, 41 iz centra Zlatibora, moguće sa Kraljevog trga, nastavlja se noćnim brzincima Tić Polje 1 i Tić Polje 2, u 19, 32 , odnosno u 20, 51 časova.

Zbog dobre reakcije publike kao i učesnika na noćne vožnje, prvi brzinac biće u sumrak, a drugi nešto kasnije- rekao je Jevtić. On je posebno naglasio da organizatori očekuju poštovanje mera bezbednosti, budući da je brzinac samo 6  kilometara i da se očekuje velika koncetracija ljudi, te da je neophodno da se slede uputstva redara i ljudi zaduženih za organizaciju i sprovođenje takmičenja.

Osim poštovanja uputstava redara i nadlaženih preporuka organizatora da se tokom noćnog relija, zbog mogućnosti požara, ne pali vatra na otvorenom, pored staze.

Reli se nastavlja u subotu ujutro, specijalnim ispitima Golovo 1 i Golovo 2, koji startuju  sa nešto više od kilometar udaljenosti od centra Čajetine. Staza vodi kroz Golovo, Rudine i  Tić Polje, pa ponovo do Golova.

Specifičnost relija je da je ciljevi brzinaca Golovo, Tić Polje  i  Rožanstvo na istom mestu, tako da se od raskrsnice Rudine do Tić Polja vozi istom relacijom šest puta, što je i za publiku najzanimljivije.

Posle Golova, vozi se specijalni ispit Mušvete , čiji je start takođe nedaleko od centra Čajetine, zatim do Krive Reke, pa od centra Rožanstva ka Tić Polju i to se takođe vozi dva puta.

Cilj relija je oko 16 časova na Zlatiboru. Servisni park , park ferme i centar relija se nalaze u hotelu Zelenkada, i na park platou ispred hotela Zelenkade.

 

Što se organizacije i bezbednosti tiče , do sada je sve urađeno po važećim propisima pa je  organizacija Zlatiborskog relija ujedno i uvertira za još takmičenja ovog tipa u okrugu, pre svega Srbija reli, rekao je direktor AMSK Užice reli tim,Veljko Adžić.

Satnica zatvaranja putnih pravaca tokom održavanja 3. Zlatiborskog relija:

  1. Rudine-Tić Polјe, 05.2017. od 18:00 do 23:20 gledano od Čajetine ka Rudinama, 2 km pre raskrsnice Alin Potok – Rožanstvo – Zlatibor, preko raskrsnice, do Tić Polјa – raskrsnice sa magistralnim putem, i predstavlјa lokaciju specijalnog brzinskog ispita 1 i 2.
  2. Čajetina – Tić Polјe, 27.05.2017. od 09:00 do 14:30 gledano od Čajetine ka Rudinama, preko raskrsnice Alin Potok – Rožanstvo – zlatibor, do Tić Polјa – raskrsnice sa magistralnim putem, i predstavlјa lokaciju specijalnog brzinskog ispita 3 i 4.
  3. Čajetina – Kriva Reka, 27.05.2017. od 11:40 do 17:30 gledano od Čajetine ka Mušvetama do ulaska u Krivu Reku, i predstavlјa lokaciju specijalnog brzinskog ispita 5 i 7.  
  4. Rožanstvo – Tić Polјe, 27.05.2017. od 12:15 do 18:00 gledano od Rožsnstva ka Zlatiboru preko Rudina i Tić Polјa, predstavlјa lokaciju specijalnog brziinskog ispita 6 i 8.