Trgovina na internetu olakšava poslovanje

14. Decembar 2017
Trgovina na internetu olakšava poslovanje

Mala i srednja preduzeća u Srbiji trebalo bi da prepoznaju poslovanje na internetu kao veliku šansu za poslovni uspeh na domaćem, ali i stranom tržištu, jedan je od glavnih zaključaka edukativne radionice „Da posao klikne“ održane u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu, pred više od četrdeset privrednika.

Radionica Užice (2)

Sanja Mrdović, zamenik sekretara u Udruženju za elektronske komunikacije i informaciono društvo navela je da trgovina na internetu olakšava poslovanje, te da bi domaće kompanije morale da ulože više napora za sticanje neophodnih znanja i veština.

Privredna komora Srbije je spremna da pomogne malim i srednjim preduzećima i ovakve radionice su dobar putokaz kako doći do neophodnih informacija za uspešno pokretanje poslovanja na internetu, navela je Mrdović.

Učesnici radionice su dobili iscrpne informacije o pokretanju online poslovanja, sigurnosti transakcija, predstavljanju na tržištu, koristi od pojavljivanja na društvenim mrežama i brojnim drugim temama koje im mogu pomoći u poslovanju.

Predavači su, pored predstavnika PKS, bili i predstavniciBanke Intese, poznati blogeri, kao i internet edukatori i preduzetnici sa iskustvom u ovom vidu trgovine.

Radionice “Da posao klikne” koje organizuje Privredna komora Srbije uz podršku kompanije DHL International Beograd, održane su u Beogradu, Somboru, Kraljevu i Valjevu.