Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na 10. Simpozijumu o e-mobilnosti

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
21. Novembar 2023
Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na 10. Simpozijumu o e-mobilnosti

Turistička organizacija Zlatibor, na jubilarni 10. Simpozijum o e-mobilnosti predstavila je sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju” uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu”. Ovom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, je održao prezentaciju na temu “Zlatibor – može li lokalna zajednica inspirisati državu za brži prelazak na e-mobilnost?”. Potom je bio učesnik panela o politici e-mobilnosti i infrastrukturi.

Događaj u organizaciji udruženja „E-mobility” iz Slovenije i kompanije „Vozim na struju” postavlja se kao visoko značajna manifestacija u oblasti električne mobilnosti, čiji fokus je tema zagađenosti u užim gradskim zonama, ali i u čitavom regionu. Svojevrsan cilj simpozijuma je da se podigne nivo svesti, a svakako i pažnje, kada je u pitanju ova bitna tema budućnosti.

Simpozijum je okupio predstavnike Vlade Republike Srbije, predstavnike
domaćih i stranih kompanija, poslovnu zajednicu, organizacije civilnog
društva kao i predstavnike međunarodnih organizacija, razvojnih agencija i diplomatskog kora.

Eminentni stručnjaci iz celog sveta ovom prilikom daju značajan doprinos u edukaciji i procesu tranzicije naše zemlje ka elektro mobilnosti.

Treba istaći da brigom o životnoj sredini (izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda, implementacijom projekta primarne selekcije otpada, izgradnjom reciklažnih ostrva i drugim aktivnostima…) opština Čajetina teži statusu prve ekološke opštine u Srbiji. Zlatibor ide ka “zelenoj” budućnosti koja teži očuvanju prirode kroz tehnološki napredak, kao primer održivog razvoja, privlačeći posetioce širom sveta.

Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor
su zainteresovane učesnike upoznali sa raznovrsnom turističkom ponudom zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Korišćene fotografije—Turističke organizacije Zlatibor