U Čajetini prikupljene prve količine reciklabilnog otpada

Autor: kjpzlatibor.rs
28. Septembar 2022
U Čajetini prikupljene prve količine reciklabilnog otpada

KJP „Zlatibor“ Čajetina u Centar za selekciju JKP „Duboko“ Užice isporučilo je prve količine suvog otpada. Radi se o 1.380 kg reciklabila, 97% čistoće, većinom kartona i pet ambalaže. Ovaj podatak je dovoljan pokazatelj da primarna selekcija na teritoriji opštine Čajetina ide u dobrom pravcu, i da odvajanje otpada na mestu njegovog nastanka postepeno ulazi u svakodnevnu rutinu oko 140 korisnika, koliko ih je obuhvaćeno Pilot projektom.

Sa podelom posuda za selekciju u naseljenom mestu Čajetina nastaviće se naredne nedelje, uz obaveznu edukaciju od strane zaposlenih u Komunalnom preduzeću, što je od ključne važnosti za uspeh samog Projekta.

Zahvaljujemo se korisnicima koji pravilno razdvajaju otpad, a ostale koji to još uvek ne čine najljubaznije molimo da se pridržavaju uputstava koja dobijaju, i u plavu kantu/kontejner odlažu samo suvi otpad, dok ostali mešani komunalni otpad odlažu u zelenu kantu/kontejner.

Takođe, korisnike koji su u sistemu selekcije podsećamo da posude za odlaganje otpada iznesu pored saobraćajnice u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru do 7 časova, kako bi ih radnici komunalne službe lako uočili i ispraznili.

Za sve dodatne informacije ili pojašnjenja korisnici nas mogu kontaktirati na besplatnu telefonsku liniju – 0800/031034 (u vremenu od 7 do 15 časova), ili pisati na E-poštu – korisnickiservis@kjpzlatibor.rs.

Fotografije—kjpzlatibor.rs