U galeriji KC Zlatibor otvorena izložba „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“

29. Mart 2021
U galeriji KC Zlatibor otvorena izložba „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“

U galerijskom prostoru Kulturnog centra Zlatibor 29. marta u 14 časova otvorena je  izložba fotografija ”Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru”. Izložba će biti postavljena do 9. aprila i otvorena za posetioce svakog radnog dana od 10 do 17 časova.


Izložene fotografije pristigle su na adresu Biblioteke ”LJubiša R. Đenić” iz Čajetine tokom istoimenog foto-konkursa koji je biblioteka prvi put organizovala od 20. oktobra do 20. decembra prošle godine.

Učesnici su imali zadatak da na kreativan i zabavan način fotografijom prikažu kako provode svoje slobodno vreme i kako im knjiga pomaže u nesvakidašnjim okolnostima pandemije.

Cilj je bio da se afirmiše čitanje i promovišu lepote naše ”zlatne planine”. Na konkursu je učestvovalo 38 učesnika iz Srbije (Čajetina, Zlatibor, Sirogojno, Kriva Reka, Mačkat, Zemun Polje, Čačak, Užice, Raška, Smederevska Palanka, Priboj), a pridružilo se i nekoliko njih iz daleke Moskve. Svi ti kreativni foto-radovi su  predstavljeni širokom auditorijumu galerije Kulturnog centra na Zlatiboru.