U klupama užičkih škola 663 prvaka

Autor: uzice.rs
01. Septembar 2023
U klupama užičkih škola 663 prvaka

Svim učenicima, posebno prvacima, srećan početak nove školske godine poželela je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima, koji su tradicionalno prisustvovali prijemima đaka prvaka u užičkim osnovnim školama.

“Draga deco, čestitam vam početak školovanja sa željom da budete uspešni i dobri đaci.

Neka vam ovaj dan ostane u najlepšem sećanju, a osmesi na vašim licima budu svakog dana koji provedete u školskim klupama. Družite se i budite podrška jedni drugima, a vaši učitelji tu su vam prenesu znanja i umeća. Mi kao lokalna samouprava, trudićemo se da se taj proces odvija bez problema. Vaše obrazovanje za nas je prioritet, jer budućnost ovog grada jeste u vašim rukama.

Dragi roditelji, i ove godine smo u skladu sa mogućnostima, ali sa velikim zadovoljstvom pripremili poklon pakete sveski i školskog pribora, a svaki đak prvak na teritoriji grada Užica dobiće i po 15 hiljada dinara. Znamo da to nije dovoljno za opremanje jednog đaka, ali smo sigurni da će vam ova podrška uz onu koju imate od države značiti.

I vama dragi učitelji čestitamo početak nove školske godine i dolazak nove generacije učenika, kojima ćete se sigurno ponositi. Daljim ulaganjem u objekte škola, opremu i edukacije stvaramo bolje uslove za vaš rad sa decom, svesni važnosti uloge koje imate u njihovom obrazovanju i vaspitanju.

Sa ovog mesta svim đacima prvacima našeg grada još jednom želim srećan polazak u školu i mnogo petica, jer to je ono što oni najviše žele”, istakla je gradonačelnica u OŠ “Slobodan Sekulić” gde je prisustvovala prijemu i prozivci učenika prvog razreda.

I u ostalim gradskim i seoskim školama predstavnici Grada Užica poželeli su prvacima srećan početak školovanja sa željom da zajedno, sa puno ljubavi i razumevanja , ostvare uspeh na putu do novih znanja.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs