U Prijepolju obuka za proizvođače i otkupljivače voća i povrća

21. Decembar 2018
U Prijepolju obuka za proizvođače i otkupljivače voća i povrća

Lukowa, internacionalna kompanija koja se bavi otkupom i distribucijom voća i povrća uz podršku USAID projekta za konkurentnu privredu, organizuje drugi ciklus obuka namenjene poljoprivrednim  proizvođačima i otkupljivačima voća i povrća na temu zahteva savremenog tržišta i efikasnog i održivog pristupa u uzgajanju voća i povrća.

Obuka će se održati u ponedeljak, 24. decembra 2018, od 17 do 19 i 30, u Prijepolju (velika sala Doma kulture).

Edukativne radionice će se organizovati u 15 gradova Srbije tokom predstojeća 3 meseca i teme će obuhvatati: primenu standarda u proizvodnji i preradi (GLOBAL G.A.P, organska proizvodnja), modernu tehnologiju i proizvodnju, unapređenje produktivnosti, zaštitu i ishranu zasada, bezbednost hrane.

Svrha ovog edukativnog karavana je postizanje višeg nivoa kvaliteta i standardizacija poljoprivrednih proizvoda. Obuka se organizuje uz podršku USAID projekta za konkurentnu privredu, četvorogodišnju aktivnost vrednu 12 miliona dolara, koja ima za cilj jačanje prerađivačke industrije, posebno sektora voća i povrća, i povećanje prodaje domaćih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu.