U seoskim mesnim zajednicama radovi na putnoj infrastrukturi

19. Mart 2021
U seoskim mesnim zajednicama radovi na putnoj infrastrukturi

Uprkos lošim vremenskim uslovima građevinska sezona, koja je ove godine počela ranije, se ne prekida pa su prethodnih dana nastavljeni radovi na krpljenju udarnih rupa i rekonstrukciji gradskih ulica oštećenih tokom zime, kaže Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice.

„Trenutno se završavaju i radovi u nekoliko mesnih zajednica po ugovorima o udruživanju koji su preneti iz prošle godine, nakon čega se radovi nastavljaju realizacijom ovogodišnjnih ugovora. Za tu namenu u 2021. godini opredeljena su sredstva u iznosu od oko 86 miliona dinara od čega jednu trećinu izdvajaju sami meštani, a ostatak grad. Sve mesne zajednice dostavile su svoje odluke, a u ovom momentu Trnava, Drežnik i Lunovo Selo su i uplatile novac, tako da će nakon porocedure oko tendera u njima krenuti i radovi, najkasnije za dvadeset dana“, kaže Sinđelić i poziva i ostale da novac uplate što pre kako bi se i procedure oko raspisivanja tendera što pre završile.

Kao i prethodnih nekoliko godina i ove je u planu da se budžetskim sredstvima grada Užica najmanje dve gradske ulice rekonstruišu kompletno.

U dogovoru sa Štabom za vanredne situacije grada Užica i gradonačelnicom doneta je odluka da se krene u proces vakcinacije na licu mesta za meštane užičkih sela, pa su predstavnici saveta mesnih zajednica dobili zaduženje da dostave spiskove zainteresovanih lica.

„Uz odobrenje Ministarstva zdravlja i u saradnji sa svim nadležnim institucijama imunizacija seoskog stanovništva na području grada Užica počeće u toku naredne sedmice“, dodaje Sinđelić i poziva meštane naših sela da iskoriste ovu mogućnost i na taj način sačuvaju svoje zdravlje i živote.