U Turici završena izgradnja fekalne kanalizacione mreže u jednoj od tri planirane ulice 

Autor: uzice.rs
25. Oktobar 2022
U Turici završena izgradnja fekalne kanalizacione mreže u jednoj od tri planirane ulice 

Za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacione mreže u naselju Turica iz budžeta grada izdvojeno je 30 miliona dinara, a radovi se odvijaju prema predviđenom planu. Kako je posle obilaska radova istakao direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević, završena je kompletna mreža u jednoj od tri planirane ulice.

“Nedavno je završena izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Ulici Isidore Sekulić, gde sugrađani već imaju mogućnost priključenja. Trenutno se radovi izvode u Ulici Stanoja Glavaša i za sedam do deset dana počinju radovi u Ulici Milana Vergovića. U ovoj fazi radova završićemo oko 2 kilometra distributivne mreže i stvorićemo mogućnost da se oko 110 domaćinstava u Turici priključi na fekalnu kanalizacionu mrežu. Samim tim ćemo smanjiti količinu otpadnih voda koja je do sada završavala u Volujačkom potoku i Đetinji, a kasnije i na Gradskoj plaži”.

Prema rečima Milivojevića u planu je nastavak izgradnje kanalizacione mreže i u ostalim delovima Turice u kojima i u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za te delove ovog naselja.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs