Udruženje proizvođača rakije “Zapadna Srbija” osnovano u Bajinoj Bašti

Autor: turistickisvet.com
10. Oktobar 2019
Udruženje proizvođača rakije “Zapadna Srbija” osnovano u Bajinoj Bašti

Udruženje proizvođača rakije “Zapadna Srbija” koje čine najveći proizvođači rakije sa ovog područja registrovano je u Bajinoj Bašti radi ostvarivanja ciljeva i interesa u oblasti proizvodnje, prodaje i promocije rakije i jakih alkoholnih pića, koje članovi ne bi mogli pojedinačno da ostvare.
Oštra konkurencija, promena uslova poslovanja, moderni trendovi, ali i nagomilani problemi čije rešavanje traži posvećenost i temeljan pristup, podstakli su osnivanje udruženja. Prepoznajući značaj udruživanja uopšte, posebna pažnja biće posvećena uspostavljanju kontakata sa drugim domaćim i međunarodnim udruženjima.

Osnivači su najveći proizvođači sa područja Zlatiborskog upravnog okruga: „Tim doo“ Bajina Bašta, „Destilerija Zarić doo“ Kosjerić, „BB klekovača doo“ Bajina Bašta, „RB Global doo“ Užice i „Braća Tomašević doo“ Prijepolje. Sedište udruženja biće u Bajinoj Bašti. Proizvođači rakije sa područja zapadne Srbije tradicionalno su lideri u ovoj oblasti.

Težište rada će biti na izradi i objavljivanju strategije razvoja proizvodnje rakije i jakih alkoholnih pića na teritoriji Zapadne Srbije, aktivnostima na zaštiti geografskog porekla, koordinaciji u oblasti podizanja konkurentnosti, unapređenju proizvodnje vrhunskog kvaliteta, primeni domaćih i međunarodnih standarda i na razvoju „rakijskog“ turizma.

Statutom je predviđeno da član udruženja može biti svako privredno društvo ili preduzetnik koji se bave proizvodnjom rakije i jakih alkoholnih pića na području zapadne Srbije.