“Ugostite učenika iz inostranstva” u Užicu

17. Maj 2016
“Ugostite učenika iz inostranstva” u Užicu

U ponedeljak, 23. aprila od 18 časova u Gradskom kulturnom centru u Užicu biće održana prezentacija programa međunarodne organizacije Interkultura Srbija, gde će akcenat biti stavljen na mogućnost ugošćavanja učenika na razmeni koji će školsku 2016/2017. provesti u Srbiji.

Ana Mišević, privatni albun

Ana Mišević, privatni album

Porodice koje su zainteresovane da ugoste učenika na razmeni moći će da čuju iskustvo Užičanke Ane Mišević, koja je pre četiri godine zahvaljujući Interkulturi završnu godinu Gimnazije provela u Meksiku.

O ovom programu, zainteresovanima iz Užica govoriće i učenica iz Rusije koja je trenutno smeštena u jednoj porodici u Gornjem Milanovcu.

Inače, više od 20 srednjoškolaca iz inostranstva prijavilo se da provede sledeću školsku godinu u Srbiji. Zemlje iz kojih dolaze su Italija, Rusija, Island, Španija, Turska, Belgija, Tajland, Brazil, Meksiko i SAD. Porodica domaćin treba da učini stranog učenika svojim članom i pomogne mu da savlada naš jezik i način žviota. Porodicama nisu potrebni posebni uslovi sem uobičajenog smeštaja, ishrane i porodičnih aktivnosti.

Porodica koja želi da upozna kulturu druge zemlje i dobije novog člana sa uslovima ovog programa može se upoznati na sajtu Interkulture—www.www.afs.org.rs/ugostite-ucenika. Na ovom sajtu istovremeno se mogu popuniti neophodni formulari.