“Uključi se i saznaj”o obrazovanju i participaciji mladih

06. Decembar 2018
“Uključi se i saznaj”o obrazovanju i participaciji mladih

Mladi srednjoškolci, članovi Društva za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša i Užičkog centra za prava deteta iz Užica realizuju akciju pod nazivom „Uključi se i saznaj“ u okviru koje planiraju da prezentuju preporuke o stanju prava dece u Srbiji, sa fokusom na oblasti obrazovanje i participacija.

Akcija se održava na Trgu Partizana u Užicu, u subotu, 8. decebra od 12 časova.

Tokom 2017. i 2018. godine, Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub je u okviru projekta „Glas mladih“ u saradnji sa Mrežom organizacija za decu Srbije i partnerskim organizacijama iz regiona intenzivno radio na prikupljanju i objedinjavanju preporuka odraslih i preporuka dece vezano za stanje prava dece u Srbiji i regionu i nedavno je pripremio i odštampao brošuru koja sadrži finalne preporuke. Takođe, ovo je tema kojom se i Užički centar za prava deteta – UCPD intenzivno bavi, pa su tako obe organizacije učestvovale u izradi Izveštaja o ostvarivanju prava deteta u Republici Srbiji iz ugla dece i mladih.

U okviru projekta „Glas mladih 2 – za veću participaciju i regionalnu saradnju“, koji podržava Ministarstvo omladine i sporta, članovi Omladinske mreže Otvorenog kluba su ove jeseni posetili Knjaževac, Vranje i Beograd i predstavili preporuke do kojih su zajednički došli, o njima su razgovarali sa decom, mladima, članovima parlamenata, građanima, a takođe su se obratili i medijima.

Akcija, koju su osmislili sa vršnjacima iz Užica, je veoma interesantna, i na njoj će ovi vredni srednjoškolci iz dva grada prezentovati svoje preporuke iz oblasti obrazovanja i participacije, deliće balone i slatkiše, a pripremili su i jedan zanimljiv ples i merdevine.

Kao što sam naziv akcije kaže – Uključi se i saznaj! Podržite ih i porazgovarajte sa njima ako ih sretnete.