Umetnici iz osam država na sedmom art-simpozijumu ”Slikarska duša Istoka”

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
20. Mart 2023
Umetnici iz osam država na sedmom art-simpozijumu ”Slikarska duša Istoka”

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor 19. marta je svečano otvoren  sedmi Međunarodni art-simpozijum ”Slikarska duša Istoka”, na kome u narednih šest dana stvaraju domaći i inostrani umetnici. Po završetku rada art simpozijuma, koji se održava u prostorijama Kulturnog centra do subote 25. marta, biće postavljena izložba ovde nastalih umetničkih dela.


Prema rečima organizatora projekta Đorđa Vukadinovića, ove godine učestvuje 25 umetnika iz osam zemalja: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Alžira i Rusije.
Oni će tokom boravka moći da uživaju u prirodnom ambijentu i drugim blagodetima ”zlatne planine”, gde imaju priliku da potraže inspiraciju za svoja umetnička dela.


Podsećamo da svi posetioci Zlatibora, uključujući i meštane, mogu posetiti Galeriju Kulturnog centra svakog dana kako bi se uverili u remek dela koja nastaju umećem eminentnih slikara iz zemlje i inostranstva.

Organizator projekta ”Slikarska duša Istoka”’ je SRU ”Vukadinović” , a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina, OU ”Viogor” i Rade Filipović.

Fotografije—Turistička organizacija Zlatibor