Uz zvuke trube dočekana srpska Nova godina u Jablanici

14. Januar 2019
Uz zvuke trube dočekana srpska Nova godina u Jablanici

Za sve turiste  kojima su  bliski običaji i tradicija kao i svake godine  priređen je tradionalni doček srpske Nove godine u jednom od najvećih  zlatiborskih sela Jablanici.


Program je počeo oko 18 časova paljenjem ostataka badnjaka, da bi potom  usledio program za decu. Predstavom ”Lepi Zeka”, glumci narodnog  pozorišta iz Užica zabavljali su najmlađe da bi ih do oduševljenja  dovela pojava “Božić Bate” po završetku predstave. Mališanima su uručeni  paketići a najhrabriji su se publici predstavili recitacijom ili  pesmicom.

Oko 20 časova počeo je kulturno -umetnički program, kada je uz uz zvuke  trube, Užičkog kola i pesmu počelo pravo slavlje. Kao i svake godine  posetioci su mogli da se ugreju čašicom kuvanog vina ili rakije, popiju  čaj a mogli su probati i specijalitete kao što su lovački gulaš i kuvani  kupus.


Program je zatvoren Novogodišnjom lutrijom u kojoj su najsrećniji odneli  kući vredne nagrade a priređen je i Novogodišnji vatromet.

Manifestaciju je organizovalo  Turističko udruženje Jablanica i MZ  Jablanica  uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra  Čajetina, Lovačkog udruženja Jablanica, u  saradnji sa pomesnom crkvom a  pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.