Užičani znaju kakve medijske sadržaje žele

14. Januar 2018
Užičani znaju kakve medijske sadržaje žele

U cilju unapređenja lokalnih medijskih tema u sredu, 17. januara biće održana javna rasprava u okviru projekta “Kaži/traži šta te zanima“ koji u Užicu realizuju Udruženje „RAZVOJ UE“ i Užički centar za ljudska prava i demokratiju.

Učesnicima javne rasprave i drugim zainteresovanim sugrađanima biće predstavljena analiza projektnog finansiranja šest medijskih sadržaja koji su finansirani iz budžeta grada Užica u 2016. godini.

Tokom javne rasprave biće promovisani i rezultati online ankete, ulične akcije i fokus grupa sa kojima se tokom aktivnosti na projektu razgovaralo u cilju definisanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Javna rasprava je planirana za sredu, 17. januara 2018. godine sa početkom u 12 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Nemanjina 52 Užice. 

kazi-trazi-LOGO

Javna rasprava je deo zajedničkih aktivnosti  u okviru projekata “Naš novac za medijske teme koje nas ZAISTA interesuju” i “Građani u akciji za zaštitu javnog interesa” koji se realizuju u okviru programa podrške “Kaži/traži šta te zanima“ koji izvodi Balkanska istraživačka mreža, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija „Slavko Ćuruvija“, a u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.