I Užice bez GMO

15. Maj 2019
I Užice bez GMO

Tokom vikenda u svetu se održava prvi istorijski MARŠ PROTIV BAJERA (vlasnik ozloglašenog “Monsanta”). 18. maja u više gradova Srbije počeće anti-GMO skupovi u 11 sati. Užičani dele opštu građansku svest o zločinima “Bajera”, danas vodećeg svetskog distributer kancerogenih herbicida i GMO semena i solidarni su sa svetom u borbi protiv “Bajera”.

Organizator skupa u Užicu, Aleksandar Veljić, potpredsednik Srpskog centra ekologije poziva sugrađane  da se u subotu  18. maja tekuće godine u 11 sati okupe na polučasovnom građanski skupu na gradskom Trgu, kada će zainteresovanima razdeliti preostalo organsko seme krompira.  

Dodajemo da će u isto vreme 18. maja, javni skupovi u pokretu biće organizovani i u više gradova Srbije, kao prošle godine – počev od Beograda, Kragujevca, preko Niša, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Prijepolja…

Inače, organizatori marša „Srbija bez GMO“ pozivaju ekološka udruženja, pokrete, društva, saveze, fondacije, naučne, stručne i druge organizacije u Republici Srbiji, da se pridruže protestu u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i drugim gradovima ili da se u svojim sredinama okupe u isto vreme – subotu 18. maj, 11 časova – i poruče srpskim vlastima, kao i onima koji pretenduju da odlučuju u ime naroda: Ostavimo zemlju naših predaka našoj deci bez GMO, kao što je to već učinilo 136 od 169 gradova i opština naše zemlje.