“Užice u susret Božiću”

01. Januar 2019
“Užice u susret Božiću”

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 2. do 7. januara po ugledu na sve velike gradove u Evropi, u Užicu će na Trgu partizana po prvi put biti organizovana manifestacija “Užice u susret Božiću”, a na“Božićnom trgu” osam lokalnih proizvođača hrane izlagaće i prodavati svoje proizvode. Organizaciju celog događaja podržava Regionalna razvojna agencija Zlatibor.

Prihod od prodaje hrane i pića 6. januara, na Badnji dan, od 18 do 21 čas namenjen je humanitarnoj akciji “Užice sa Jevtićima” u okviru koje će biti renovirana i opremljena kuća koju je šestočlana porodica Jevtić iz našeg grada dobila od prijatelja na korišćenje. Akcija će trajati sve dok se Jevtići ne usele u svoj novi životni prostor, poručuju iz Gradske uprave.

Inače,cCeo događaj počeće 2. januara koncertom Marije Šerifović, na Trgu. Svako veče do 7. januara biće organizovani različiti sadržaji, koji će upotpuniti  ceo program,  a manifestacija će biti završena “Božićnim koncertom”, 7. januara.

 

“Božićni trg” krasiće i štandovi sa tradicionalnim proizvodima proizvođača iz Užica, sa težnjom da se u fokus stavi lokalna simbolika, čime će Užice, pored Beograda i Novog Sada, biti treći grad u Srbiji koji će imati manifestaciju ovog tipa.

Ni ove, kao ni prethodnih nekoliko godina, na užičkom trgu neće biti organizovanog dočeka Nove godine.

“Već nekoliko godina unazad, iz razumljivih razloga, pre svega finansijskih,  izbegavamo da dovodimo neku medijsku ličnost, jer su cene za tu noć dva i tri puta više u odnosu na ostale dane. Cela ova manifestacija koštaće oko 2,5 miliona dinara, a sam koncert oko dva miliona dinara”, najavio je Nemanja Nešić.

Inače,