Užičko leto na bazenu i plaži

13. Jun 2017
Užičko leto na bazenu i plaži

Na Gradskom bazenu u Užicu, 1. juna je zvanično počela letnja sezona postavljanjem ležaljki na plaži i otvaranjem kafića koji radi na terasi. Gradska plaža u funkciji od 15. juna.

 

Korišćenje bazena tokom letnje sezone naplaćuje se kao i prethodne godine. Ulaz od prepodnevnih sati je 250 dinara, dolazak na bazen od 16 časova naplaćuje se 200 dinara.

Karta za decu do 12 godina je 100 dinara, dok je porodični paket 600 dinara. Novina su ulaznice za 10 termina po ceni od 1 200 dinara, navodi Dejan Jovanović, upravnik Gradskog bazena u Užicu.

On ističe da su za posetioce bazena i drugih sportskih objekata kojima gazduje JP „Veliki park“ pripremljeni brojni dodatni sadržaji.

 

U toku leta korisnici na bazenu mogu da uživaju u uslugama masaže, saune, bilijara, stonog tenisa, pikada i drugih igara u okviru Sport kafea. Na bazenu postoje i dve sale za treninge za plivače i fitnes, borilačkih i karate klubova.

Iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je otvaranje plaže na zatvorenom bazenu pun pogodak, jer bazen u ovom periodu koristi veliki broj sugrađana, a najveći broj dana ležaljke koje su besplatne budu zauzete već do 11 sati. Dnevno bude preko 500 posetilaca, a vikendima i znatno više, navodi Jovanović.

 

Ljubitelji plaže u Užicu vrele letnje dane već od 15 juna moći će tradicionalno da ublaže na gradskoj plaži koja je spremna za novu sezonu. U prethodnom periodu obavljeno je čišćenje korita reke kako bi se povećao broj kupača na omiljenom kupalištu užičana.

 

Za letnju sezone 2017. obnovljena su sportska igrališta za decu, park i igralište pored aktuelnog za odbojku, a od ove sezone i osobama sa invaliditetom dostupno je inkluzivno igralište.

Podsećamo, zatvoreni bazen dimenzija 25 puta 33 metra čija gradnja je početa u aprilu 2011. godine, otvoren je u Užicu početkom oktobra 2012. godine. Gradnja ovog objekta koštala je oko 300 miliona dinara a finansirana je delom sredstvima NIP-a i gradskog budžeta.