Vajarska radionica u StaParku

04. Avgust 2022
Vajarska radionica u StaParku

U novootvorenom StaParku u subotu će biti organizovana prva vajarska radionica za decu pod nazivom “Glina u neolitu” a posvećena je izradi i obradi neolitske keramike. Radionica će biti realizovana u dva termina: u 16 i u 18 časova, a sadržaj radionice je namenjen deci uzrasta od 5 do 12 godina.

Koncept rada je prilagođen za grupu od maksimalno 10 učesnika, tako da je neophodno izvršiti prethodnu prijavu, na broj telefonaj 031 500 555 ili lično u Turističko-informativnom centru Turističke organizacije Užice, ulica Dimitrija Tucovića 52, u četvrtak i petak , od 8 do 15 časova.

Ulaz u StaPark, učešće u radionici i materijal za rad su besplatni. Vajarska radionica “Glina u neolitu” je prva u nizu radionica koje će biti organizovane za posetioce različitih uzrasta u u Arheološkom parku StaPark.

Reč je o animacijskim programima koji su namenski osmišljeni da dočaraju život i rad neolitskog čoveka: izrada i obrada neolitske keramike, obrada kostiju, obrade kože, izrada i obrada oruđa i oružja u neolitu, neolitska kuhinja, arheologija za decu i izrada kuće od blata. Animacijski programi će biti organizovani subotom o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštavana, navofde iz TO Užice.

Fotografije—Turistička organizacija Užice