Vanredna situacija u Novoj Varoši zbog snega

09. Januar 2019
Vanredna situacija u Novoj Varoši zbog snega

Na teritoriji opštine Nova Varoš uvedena je vanredna situacija zbog snega koji već nekoliko dana neprekidno pada, prenosi portal www.varoske.net.  Na teritoriji grada trenutno je oko pola metra snega, dok ga na planinama ima znatno više. Problem pravi jak vetar koji na pojedinim prevojima formira smetove visoke i do dva metra.

 

 

 

 

U Opštinskom štabu za vanredne situacije kažu za navedeni portal da se i pored napora putara saobraćaj odvija otežano na gotovo svim putnim pravcima.

Meteorolozi za naredne dane najavljaju novih pola metra snega.Ukoliko se to obistini moraćemo da angažujemo dodatnu mehanizaciju kako bi održali prohodnost puteva, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević za www.varoske.net.

Proteklih dana najteža situacija je bila na teritoriji mesnih zajednica Božetići, Jasenovo i Negbina gde su zbog visokih smetova pojedini putni pravci bili danima u snežnoj blokadi.

Sve puteve koje smo u utorak očistili sneg je danas ponovo zavejao. Kritično je i u samom gradu. Trotoari su zatrpani, ulice zavejane jednostavno sneg moramo odvoziti kamionima van grada kako bi omogućili da se pešaci i vozila normalno kreću, kaže Dejan Grbić, rukovodilac Opštinskog odeljenja za investicije i javne nabavke.